Search
  • Elämä kädessä

Ohjaaja Birgit Tapaninen-Baltzar havahtui poikkeukselliseen sukupolvien väliseen kuiluun: ”Lapset...

Updated: Feb 3

Ohjaaja Birgit Tapaninen-Baltzar havahtui poikkeukselliseen sukupolvien väliseen kuiluun: ”Lapset ja nuoret oireilevat, masentuvat ja sulkeutuvat tietokoneidensa äärelle eivätkä vanhemmat ymmärrä heidän haasteitaan.”


Tapaninen-Baltzar päätti koota joukon nuoria erilaisista kulttuuritaustoista yhteisen mission äärelle: Rakentamaan monitaiteellinen näytelmä heidän todellisista kokemuksistaan ja ajatuksistaan tästä ajasta.Birgit Tapaninen-Baltzar on lasten ja nuorten erityisohjaaja sekä monipuolinen teatterialan ammattilainen. Hän on työskennellyt pitkän uran teatteri- ja elokuvanäyttelijänä ja lähivuosina siirtynyt käsikirjoittamaan ja ohjaamaan teatteria. Nuorten hyvinvointi on erityisesti hänen sydäntään lähellä. Elämä kädessä -teatteriesitys sai ensi-iltansa syksyllä 2020. Se on näytelmä todellisista elämäntarinoista, diginatiiviajan nuorista, jotka kohtaavat ennennäkemättömiä haasteita ajassa, joka on globaalisti erilainen kuin koskaan aikaisemmin.


“Nuoret näkevät yhteiskuntamme epäkohdat ja valtapelin, eivätkä pidä siitä. He eivät halua mukautua vanhoihin normeihin, vaan vaativat uutta, humaanimpaa tapaa elää, kohdata ihmisiä ja kunnioittaa luontoa,” kuvailee Tapaninen-Baltzar.


Tapaninen-Baltzar toteutti nuorisoryhmälle työpajojen sarjan, jossa nuoret käsittelivät omaa kasvuaan ja suhdettaan yhteiskuntaan. Esityksen teemoiksi nousivat aikamme haasteet kuten eriarvoisuus, juurettomuus, kulttuurien kohtaaminen, digitaalisuus, mielenterveys ja sielullinen tyhjyys. Ohjaaja halusi antaa äänen nuorille itselleen niin, että näytelmän käsikirjoitus syntyi lopulta kokonaan heidän käsialastaan. Näytelmä kannustaa yksilöitä itsensä tuntemisen poluille ja näyttää, miten todellinen harmonia on mahdollinen uuden ja vanhan, erilaisten kulttuurien ja maailmankatsomusten välillä.Kulttuurilahjalla voit tukea nuorten hyväksi tehtävää teatterityötä


Koronaepidemian vuoksi joutui tämäkin esitys keskeyttämään esityskautensa. Nyt Teatteri Zirikli hakee hankkeelle tukijoita esityksen tuomiseksi uudelleen näyttämöille syksyllä 2021. Hanke hakee lahjoittajia kulttuurilahja-palvelun kautta. Lahjoita sinäkin Kulttuurilahja.fi91 views0 comments

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon