Search
  • Elämä kädessä

Oman elämän tutkimusmatkalla


Mistä tulen? Kuka minä olen? Minne olen menossa? Näitä ihmisyyden peruskysymyksiä on jokainen meistä pohtinut ja toivottavasti osa ainakin on päässyt sydäntä lämmittävään lopputulokseen.


Myöskin Elämä Kädessä - näytelmässä keskitymme näihin kysymyksiin eri tasoilla. Kun otamme selville, mistä tulemme, on meidän sukellettava psyykeemme tunteisiin ja ajatusten koukeroihin sekä löydettävä sieltä alkuperämme, niin yksilö kuin myöskin maan tai kulttuurin, planeetan mittakaavalla eli mikro- ja makrotasolla. Otamme selville perheisiimme ja lapsuuteemme liittyvät muistot. Pyrimme ymmärtämään vanhempiemme tekemiä päätöksiään, mutta tärkeintä on hyväksyä tehdyt päätökset. Jotta voimme hyväksyä meidän vanhempamme, on meidän hyväksyttävä heidän vanhempansa ja heidän tarinaansa ja myöskin heidän vanhempia, sekä heidän vanhempiaan. Tämä voi jatkua niin pitkään, kunnes oivaltaa että loppujen lopuksi tärkeintä oli kokea tämä hetki täysin ainutlaatuisena ja puhtaana sekä aidosti. Mennyt on mennyttä. Se oli silloin siinä hetkessä ja nyt se on vain muisto, muisto tapahtuu päässäni ja sinun päässäsi, se muuttuu vähän erilaiseksi jokaisella kerralla kun viemme huomiomme uudestaan tuohon muistoon.


Olemmeko menneisyytemme? Toiveemme tulevaisuudesta? Omistamamme tavarat tai opiskelemat tutkinnot? Keho, tunteet tai ajatuksetkaan? Historian tunteminen sivistää ja auttaa käsitteellistämään laajemmin tätä minäkäsitystä yksilönä ja me käsitystä ihmisinä. Myöskin tämä on ollut meidän ryhmän tapa löytää se keitä me olemme: ottamalla ensin syvemmin selville mistä me tulemme. Minne olemme menossa? Se on meidän käsissämme, jokainen yksilö ja sen yksittäinen valinta vaikuttaa koko ihmiskuntaan ja sen tulevaisuuteen. Jokaisella hetkellä muovaamme tätä mahdollisen tulevaisuuden suuntaa.Nimeni on Elias Leijon, 25-vuotias, Helsingissä syntynyt, ympäri Suomea kasvanut. Olen aina kokenut juureni olevan kuin elämänpuulla, ne tulevat ylhäältä ja myöskin alhaalta - yhtyvät keskellä, jossa minä olen. Pitkään luulin, että minulta puuttui juuret, etsin niitä niin Suomesta, Euroopasta, kuin Etelä-Amerikastakin. Kunnes huomasin löytäväni palasia kaikkialta missä kävin. Huomasin, että juureni ja sydämeni ovat siellä missä minua ymmärretään. Ihmiset, jotka tiedostavat henkensä valon, sielunsa viisauden sekä sydäntensä äärettömän rakkauden. Tunsin kun juuremme kohtasivat, sieluni hengitti ensimmäistä kertaa elämässään vapaasti, kuin olisin ensimmäistä kertaa päästänyt irti jostakin niin alitajuisesta, ettei se ollut koskaan aikaisemmin tullut näkyvilleni. Huomasin olevani kotona siellä missä ihmiset ymmärsivät minua, fyysisellä sijainnilla ei ollut merkitystä. Tästäkin seuraava vaihe oli se, kun oivalsin näiden ihmisten osoittavan itseäni kohti sanoen minulle: “Hei olet kotonasi, kun tulet läsnäolevaksi hetkeen ja hyväksyt itsesi, riität juuri sellaisena kuin olet, omana ainutlaatuisena itsenäsi.”


Näiden asioiden oivaltaminen vaatii aikaa ja oivalluksiin tulee uusia, syvempiä tasoja ajan kuluessa. Nuorena kaipasin kovasti mentoria, aikuista, joka olisi ollut suunnannäyttäjä, nähnyt minut ja auttanut minut alkuun tieni löytämiselle. Pitkän etsinnän jälkeen mentorini löytyi Youtubesta. Henkilö, joka oli minua n.15 vuotta vanhempi, kokenut jo monta vuotta sitten samat asiat, joiden kanssa minä kamppailin silloin. Tämä Tubettaja joka asui toisella puolella maailmaa, eikä hän tuntenut minua, enkä minäkään häntä muuten kuin hänen online-persoonansa, oli ainoa henkilö, johon sain luotua yhteyden. Hänen jokainen videonsa vastasi alitajuisiin sekä tietoisiin kysymyksiini joiden kanssa olin kamppaillut.

Ihmeellistä tämä teknologian aika, kuinka väärin käytettynä se imee sinut syövereihinsä, oikein käytettynä tämä työkalu pelastaa ja auttaa sinua hädän keskellä.


Kirjoittanut: Elias Leijon

Kuva: Erik Sahlström

172 views0 comments
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon